Hulpmiddelen en activiteiten voor Dreamlike Neighbourhoods (Droomwijken)

Telefonische interviews

In Oostenrijk moest de start van de vertelcafés worden uitgesteld vanwege COVID-19. Om in contact te blijven met de (potentiële) deelnemers en hen actief te betrekken, moest queraum nadenken over alternatieve manieren.

Het projectteam besloot telefonische interviews te organiseren en vroeg de deelnemers van onze buurtgroep naar hun individuele “reisverhalen”. In principe zorgden ze ervoor dat de sfeer tijdens de gesprekken informeel was. Wel werden enkele algemene vragen voorbereid om het gesprek te beginnen. Bijvoorbeeld: Aan welke reiservaring denk je met liefde terug? Wat zijn je favoriete plaatsen of plaatsen die je energie geven? Net als in de persoonlijke gesprekken gingen we echter snel van het ene onderwerp naar het andere. De telefoongesprekken waren daarom een goede gelegenheid om de deelnemers te leren kennen en samen “op te warmen” voor de “Plaudereien”.

Van de verhalen werden korte artikelen gemaakt die queraum gebruikte in de face-to-face vertelcafés zodra het mogelijk was elkaar weer persoonlijk te ontmoeten.