Hulpmiddelen en activiteiten voor Dreamlike Neighbourhoods (Droomwijken)

Tentoonstellingen vormgeven

In het project Dreamlike Neighbourhood was zichtbaarheid erg belangrijk. Naast openbare evenementen (zie internationaal straatevenement: Ronde tafel en Public storytelling café), artikelen (zie Verschuiving van het bestuderen van de stad naar het bestuderen van zichzelf in de stad) en video’s (zie Video’s maken) werden ouderen ondersteund om hun gedachten te delen in openbare tentoonstellingen. 

In samenwerking met de Vereniging van Architecten van Ljubljana en de stad Ljubljana gaf de buurtgroep van de Sloveense Third Age University vorm aan de meeste evenementen die plaatsvonden tijdens de Maand van de Stedelijke Ruimte die – op eigen initiatief en op initiatief van de mentor van de groep – gewijd was aan ouderdom in de stad. De deelnemers droegen bij aan een buitententoonstelling en een tentoonstelling in de centrale Stadsgalerij. Ze droegen zowel bij aan het concept als aan de ontwikkeling van de tentoonstellingen die ook een gedetailleerd overzicht bevatten van organisaties en van interessante voorbeelden van ouderenparticipatie. De tentoonstellingen stelden zowel het professionele als het algemene publiek in staat om meer te weten te komen over wat in de ogen van ouderen een kwalitatief goede stedelijke omgeving is, zowel op grond van hun ervaring als van hun eigen onderzoeksresultaten. 

Ouder, brutaler en creatiever. Enkele van de auteurs van de tentoonstelling in de centrale Stadsgalerij, geopend door de vice-burgemeester van Ljubljana, zelf architect.
Foto © Janez Marolt

Waar moet je heen in Ljubljana? Een tentoonstelling van de buurtgroepen (in samenwerking met de Society of Architects of Ljubljana) op een van de belangrijkste pleinen van Ljubljana. De openluchttentoonstelling stelde zowel het professionele als het algemene publiek in staat om meer te weten te komen over wat in de ogen van ouderen een kwalitatief goede stedelijke omgeving is, volgens zowel hun ervaring als hun eigen onderzoeksresultaten.
Foto © Meta Kutin